Vaalser huishoudens krijgen energiehulp die voor iedereen interessant is

De gemeente Vaals biedt allerlei energiehulp voorzieningen om huizen te verduurzamen of inwoners te ondersteunen die zich zorgen maken over de hoogte van hun energierekening.

Geplaatst op vrijdag 14 oktober 2022

Haal winst uit je woning in de gemeente Vaals

Wethouder Juliette Verbeek: ‘Zeker nu de energieprijzen zo hard zijn gestegen, is dit het moment om je woning in de gemeente Vaals te verduurzamen. Gemeente Vaals werkt hierin samen met de WoonWijzerWinkel (Roda JC Ring, Kerkrade). Via de Woonwijzerwinkel kun je de gratis woningscan doen en gratis hulp en advies krijgen bij het verduurzamen van je huis. Tevens hebben huurders en woningeigenaren een waardebon van 75 euro ontvangen, waarmee ze energiebesparende producten kunnen kopen. Denk hierbij aan radiatorfolie, tochtstrips of LED lampen. Deze waardebon is geldig tot 31 december 2022. De gemeente spoort inwoners aan om de waardebon zo snel mogelijk te verzilveren, want als het budget op is, is de waardebon niet meer geldig. Meer informatie over de waardebon is te vinden op Winstuitjewoning.nl. Daarnaast werven we energiecoaches om inwoners handvatten te geven om energie en geld te besparen.’

Laat je helpen als je moeite hebt met geldzaken

Wethouder Jean-Paul Kompier: ‘Door de gestegen energiekosten kan niet iedereen de energierekening betalen. Voor huishoudens met een laag inkomen is er dit jaar de energietoeslag van 1300 euro. Wie daarvoor in aanmerking komt, maar de toeslag nog niet heeft aangevraagd, kan terecht bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.

Wethouder Erika Jaegers: ‘Voor inwoners met geldzorgen, door bijvoorbeeld de gestegen gas- en stroomrekeningen, zijn er in de gemeente Vaals diverse manieren om een uitweg te zoeken. Zo kan Werkplaats Financiën, de klapperaars, Thuisadministratie en de gemeentelijke schuldhulploketten uitkomst bieden. Inwoners kunnen gebruik maken van de test op Geldfit.nl en van het gratis telefoonnummer 0800-8115. “Blijf er niet mee rondlopen, er is hulp!”, dat is wat de gemeente inwoners wil meegeven.’