Verkeersactieve school in Vaals van start

Kinderen en jongeren van 4 tot 17 jaar behoren tot de meest kwetsbare verkeersdeelnemers.

Geplaatst op donderdag 13 oktober 2022

Voor deze doelgroep is de aanpak Verkeersactieve school ontwikkeld. Gemeente Vaals doet hieraan mee.

Samen voor nul verkeersslachtoffers in de gemeente Vaals

Verkeersactieve scholenDe Verkeersactieve school is dit schooljaar in Vaals van start gegaan. Vrijdag 30 september jl. bezochten de wethouders Juliette Verbeek en Erika Jaegers basisschool de Kleine Wereld. Wethouder Juliette Verbeek sprak met de kinderen over wat ze ervan vonden en waarom verkeersveiligheid zo belangrijk is. “Het was een geslaagde ochtend waarbij de kinderen op een interactieve en beeldende wijze het belang van verkeersveiligheid mee hebben gekregen. Ik ben erg enthousiast over de Verkeersactieve School en de lessen die worden gegeven. Het was niet alleen leerzaam maar ook hartstikke leuk! Jong geleerd, is oud gedaan, aldus de wethouder. Wethouder Erika Jaegers: ‘Dit jaar worden er op drie basisscholen in Vaals en Vijlen diverse verkeersprojecten uitgevoerd. Samen gaan we voor nul verkeersslachtoffers in de gemeente Vaals.’

Over De Verkeersactieve school

Provincie Limburg en de gemeenten in Limburg willen de verkeersveiligheid gezamenlijk verbeteren. Kinderen behoren tot de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Om hen te stimuleren zich veilig in het verkeer te gedragen, is de Verkeersactieve School ontwikkeld. Met leerlingen (en ouders) wordt met name gewerkt aan bewustwording en het oefenen van bepaald verkeersgedrag (combinatie theorie en praktijk). De Provincie Limburg en de Limburgse gemeenten zetten gezamenlijk middelen en kennis in om dit te realiseren.

Kijk voor meer informatie op ROVL.nl