Thuisadministratie nu ook in Vaals

Vrijwilligersproject helpt mensen weer zicht te krijgen op hun financiën en is op zoek naar vrijwilligers.

Geplaatst op vrijdag 16 september 2022

In Vaals helpen de vrijwillige klapperaars en de vrijwilligers van de Werkplaats Financiën inwoners die moeite hebben om hun geldzaken op orde te krijgen. Een derde vrijwilligersproject Humanitas Thuisadministratie maakt de ondersteuning voor deze inwoners nog uitgebreider.

De klapperaars zijn vooral bezig met ordenen, de Werkplaats Financiën werkt op afspraak en op locatie in het gemeentehuis, niet bij mensen thuis. De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie helpen mensen thuis met hun administratie en vergroten de financiële zelfredzaamheid van de mensen. Voor de hulpverlening van Humanitas Thuisadministratie worden geen kosten in rekening gebracht. Het enige wat gevraagd wordt is inzet en motivatie.

Wethouder Erika Jaegers: ‘Inwoners in de gemeente Vaals die door omstandigheden het financieel overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld na het overlijden van de partner, bij een scheiding, of verlies van een baan. Zijn er rekeningen die je allang had moeten betalen? Je bent echt niet de enige, blijf niet te lang rondtobben. Laat je helpen om je geldzaken op een rijtje te zetten. Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor jou. Na een tijdje run je zelf weer je administratie. Dat is een hele zorg minder!’

Humanitas Thuisadministratie zoekt vrijwilligers

Thuisadministratie van Humanitas biedt hulp en ondersteuning aan mensen die het zicht op hun financiën kwijt zijn en hierdoor vaak ook met schulden worden geconfronteerd. Getrainde vrijwilligers brengen samen met de deelnemers discreet de financiële situatie in kaart en helpen om overzicht te krijgen en te houden totdat de deelnemer dit zonder hulp weer alleen kan oppakken. De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Humanitas Thuisadministratie werkt al geruime tijd succesvol in Maastricht en is nu ook in Vaals gestart. Voor het komende jaar worden er in Vaals ongeveer 20 mensen via Thuisadministratie van Humanitas geholpen. Om deze mensen in Vaals te helpen is Humanitas op zoek naar vrijwilligers die kennis en ervaring met financiële- en administratieve zaken hebben. Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via: Thuisadministratie Limburg of neem contact op met Anton Esseling, coördinator Thuisadministratie Humanitas Heuvelland, mailadres: ta.heuvelland@humanitas.nl telefoon 0651359164 of 043-3560448.