Gemoedelijke sfeer & overvolle terrassen

Levende standbeelden brachten historisch hart tot leven.

Geplaatst op dinsdag 6 september 2022

Het was een zondagmiddag op zijn best. De zon scheen, de sfeer was gemoedelijk, de terrassen zaten overvol en het historisch hart van Vaals kwam tot leven. En dat allemaal dankzij de levende standbeelden die bezoekers via het Julianaplein en het Von Clermontplein in een boog naar de Maastrichterlaan en het Willem Alexanderplein voerden. In hun prachtige uitdossingen deden ze er alles aan om het publiek te vermaken. Zo vuurde Baron Von Munchausen tot schrik van menig bezoeker regelmatig een kanonskogel af, deed de wasvrouw voor passanten een wasje op de hand, speelde de rattenvanger bevlogen op zijn fluit en kruiste ridder ”Eén voor allen” de degens met zijn publiek. De eeuwenoude entourage van Vaals deed de rest. Het historisch hart bleek een perfect decor voor living statues.

Prijswinnaars letterspeurtocht later bekendgemaakt

Sing-a-song-writer Guido Staps zorgde voor het nodige muzikaal vertier en Jan Francotte en Wino Winkens van Heemkundekring Sankt Tolbert deden een leerzaam boekje open over Von Clermont en zijn tijd. Kinderen vermaakten zich opperbest op het Willem Alexanderplein met straattekenen, schilderen en knutselen. Dat leverde ware kunstwerken op. Karikaturist Wil tekende ludieke portretjes van bezoekers en de letterspeurtocht was enorm in trek. Daarvan getuigen de talrijke oplossingen die binnen zijn gekomen. 

Op woensdag 7 september verrichte wethouder Jean-Paul Kompier de loting vanuit de trouwkamer in het gemeentehuis, die vroeger werd gebruikt als de romantische tuinkamer van de familie Von Clermont.

De drie prijswinnaars zijn:

  • Lieke Hochstenbach uit Schimmert
  • Bertie Rupp uit Lemiers
  • Lieke Schrijnemaekers uit Epen

Van harte gefeliciteerd! Jullie ontvangen een waardebon van Samen Vaals ter waarde van €100,- op het opgegeven adres. De waardebon kan worden besteed bij de aangesloten ondernemers.