4 september 2022: Vaals in beeld

Johann Arnold Von Clermont tot leven gewekt.

Geplaatst op vrijdag 2 september 2022

Op zondagmiddag 4 september 2022 staat het centrum van Vaals in het teken van levende standbeelden, straattheater en muziek. Van workshops straattekenen en poppen maken voor kinderen en nog veel meer. Vaals in beeld neemt een duik in het 18e eeywse verleden van ons grensstadje Het verleden waarin lakenfabrikant Johann Arnold von Clermont een belangrijke rol speelde. Hij maakte van Vaals een van de welvarendste plaatsen in de omgeving. Eind 18e eeuw werkten er maar liefst 2300 mensen in zijn lakenfabrieken en produceerden die fabrieken meer dan 50.000 meter laken. De hoogwaardige stoffen vonden hun weg naar Portugal en het Ottomaanse Rijk.

De lakenfabrikant vertelt zelf zijn verhaal

Vaals in beeld 4 september

Von Clermonts invloed op het aangezicht van Vaals is nog overal zichtbaar. Vooral op en rond het Von Clermontplein heeft iedere steen een verhaal. Verhalen die het waard zijn om te blijven vertellen. Vaals in beeld zorgt ervoor dat die verhalen herleven. Zo voeren de levende standbeelden bezoekers vanzelf langs de mooiste gebouwen uit die tijd en vertellen leden van heemkundevereniging Sankt Tolbert de geschiedenis van Von Clermont aan iedereen die het horen wil. Onder de oude beukenboom op het Von Clermontplein komt de lakenfabrikant zelf aan het woord. Een belevenis die je niet mag missen!

Vaals in Beeld | Zondag 4 september van 12:00 tot 17:00 uur | Toegang gratis