Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!

Van donderdag 29 september t/m donderdag 6 oktober 2022 is de Week tegen Eenzaamheid.

Geplaatst op vrijdag 26 augustus 2022

Tijdens die week zijn er in Nederland elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen die dat wil, kan een activiteit organiseren. Motto is: ‘Kom erbij’.

Iedereen kan meedoen

Vorig jaar hebben we in Vaals met veel partners een eerste succesvolle Week tegen Eenzaamheid georganiseerd. Op weg naar de Week tegen Eenzaamheid volgen we mensen die anderen helpen zich minder eenzaam te voelen. Iedereen doet dat vanuit zijn eigen expertise. Deze week maken we kennis met Ina Lopulissa, personal trainer.

Zelf eenzaamheid ervaren

Week tegen eenzaamheid deelnemerIna Lopulissa woont sinds anderhalf jaar in Vaals. Ze vertelt enthousiast: ‘Vaals heeft mijn hart veroverd. Bij de binnenkomst in Vaals viel mijn oog op deze mooie plek. In deze prachtige omgeving wil ik oud worden. De voorzieningen om te wonen, werken en te leven zijn dichtbij. Hier kan ik iets opbouwen en wil ik nieuwe mensen leren kennen.’ Ina vertelt ook waarom ze zich wil inzetten voor mensen die zich eenzaam voelen: ‘Je kunt heel veel vrienden hebben en je toch eenzaam voelen. Omdat je bijvoorbeeld de liefde van familie mist. Zo heb ik eenzaamheid bij mezelf en mijn vader ervaren. Mensen zeggen niet gauw dat ze eenzaam zijn, maar de werkelijkheid is vaak anders. Sinds ik in Vaals woon, herken ik tekens van eenzaamheid. Mensen die een praatje willen maken of me uitnodigen een kopje koffie te komen drinken. Het is leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom nodig ik mensen van Vaals graag uit om een kijkje te komen nemen in mijn sportstudio.’

Demonstraties & beweegprogramma

Ina Lopulissa is ex-Wereld- en Nederlands kampioen Bodybuilding en fitness. Sinds 1 augustus 2022 werkt ze als personal trainer in Vaals in haar eigen sportstudio bij Qeske (tegenover de Aldi). Haar personal training is een combinatie van training, voeding en coaching. Doel is om ervoor te zorgen dat mensen zich beter gaan voelen. In de Week tegen Eenzaamheid organiseert Ina elke dag demonstraties, van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Ook biedt ze een beweegprogramma aan, dat op maat wordt samengesteld. Iedereen is van harte welkom om kennis te komen maken. Een unieke kans om in de sportstudio je favoriete powerplate te ontdekken!

Meld je aan voor 27 september

Aanmelden bij Ina Lopulissa kan via diamond_98@hotmail.com of via  06 51343248. Meer informatie: Ina Lopulissa, Kerkstraat 2 bij Qeske (tegenover de Aldi),