Help je mee om van de Week tegen Eenzaamheid een succes te maken?

Iedereen kan meedoen aan de week door het bezoeken of organiseren van een activiteit.

Geplaatst op maandag 15 augustus 2022

Vaals kent een kerngroep Eenzaamheid. Die bestaat uit vertegenwoordigers van de Zonnebloem Vaals-Lemiers, Zij Actief Vaals, Kunstcollectief Vaals, Envida, Sevagram, Hulp bij dementie en gemeente Vaals. Vorig jaar organiseerde de kerngroep een eerste succesvolle Week tegen Eenzaamheid. Toen werden er door de gemeenschap in Vaals diverse activiteiten aangeboden. Dit jaar loopt de Week tegen Eenzaamheid van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober. Verbinding en ontmoeting staan opnieuw centraal. Iedereen kan meedoen aan de week door het bezoeken of organiseren van een activiteit.

Ben je ondernemer of aanbieder van een sportieve, creatieve, muzikale, ontspannende en/of gezellige activiteit in onze gemeente? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen aan de Week tegen Eenzaamheid.

Hoe kun je meedoen?

  • door je structurele, reguliere activiteit open te stellen voor inwoners van Vaals en hier vanwege de Week tegen Eenzaamheid een feestelijk tintje aan te geven.  Denk bijvoorbeeld aan: slingers of ballonnen ophangen in je ruimte, een lekker stukje zelfgebakken appeltaart aanbieden, bloemetjes op tafel, een kaartje meegeven. Je kunt het helemaal zelf bedenken.
  • door een activiteit aan te bieden speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid. Denk bijvoorbeeld een bonbon, gebakje, bloemetje, reisje van verbondenheid in deze actieweek.
  • door je talenten in te zetten bij de Food Festival afsluiting van de Week tegen Eenzaamheid op donderdag 6 oktober van 17.30 uur tot 19.30 uur. Bijvoorbeeld door je muzikaliteit te laten horen, je dansen te laten zien, ons te laten proeven van je kook- en bakkunsten, etc.

Pr-materiaal ter ondersteuning

Vanuit de gemeente zorgen we o.a. voor een krant met daarin een overzicht van het aanbod, voor posters, flyers, een feestelijke opening op donderdag 29 september én voor een filmpje en foto’s. Dat materiaal kan iedereen die een activiteit organiseert gebruiken.

Doe je ook mee? Vul dan je activiteit in op het aanmeldformulier (DOCX, 40.4 kB) en stuur dat uiterlijk 1 september retour aan m.wassenberg@vaals.nl. Vragen of meer informatie nodig? Neem gerust contact op.

Meer informatie over de week tegen de eenzaamheid.