Heropening Kopermolen

De burgemeester bedankt alle betrokkenen voor hun inzet.

Geplaatst op vrijdag 25 maart 2022

Afgelopen zaterdag 19 maart vond de heropening van de Kopermolen plaats, die in februari 2021 getroffen werd door een grote waterschade. Tijdens deze heropening zette de burgemeester diverse mensen in het zonnetje. Emmanuel Laugs van bouwmeesters Laugs werd bedankt voor hun grandioze inzet en de burgemeester prees hun enorme vakkennis. Handmatig werden de plafonds laag voor laag, op authentieke wijze hersteld.

Mahlermeister May (Paul en Markus) hebben hun vakmanschap op een voortreffelijke wijze ten uitvoering gebracht door o.a. het herstellen en restaureren van de originele panelen, bewonderenswaardig. Ook Desirée Aretz van de gemeente Vaals mocht waarderende woorden in ontvangst nemen vanwege haar enorme betrokkenheid en het leiden van dit project.

Maar de hoofdpersoon van deze avond, iemand die de schade ontdekte en de Kopermolen vanaf dat moment vrijwel dagelijks bezocht om de werklieden te ontvangen, om de temperatuur en de luchtvochtigheid van het bijzonder Hilgersorgel in de gaten te houden, was toch wel Ton Ooms. De burgemeester roemde zijn betrokkenheid en passie voor de Kopermolen. Een zeer verdiend dank je wel!

Ton mocht op deze feestelijke avond ook de oorkonde voor het Cittaslow keurmerk in ontvangst nemen. Het keurmerk krijgt men niet zomaar. Er wordt een strenge audit afgenomen waaruit moet blijken of men ‘Cittaslow-waardig’ is.

Ton Ooms maakte van de gelegenheid gebruik om waardig afscheid te nemen van Jo Zinken die al sinds 1985 bij de Stichting de Kopermolen betrokken was.

Ter afsluiting van deze mooie avond kon men genieten van altvioliste Kaat Schraepen en pianist David Voncken, die de eer hadden dit eerste concert in de heropende Kopermolen te mogen uitvoeren. Al met al een zeer geslaagde avond.