Workshop en cursus voor Verenigingen van Eigenaren

Een workshop over subsidies en leningen en een cursus over duurzaamheid.

Geplaatst op vrijdag 15 oktober 2021

VvE met duurzame plannen? Volg de workshop over subsidies en leningen op 22 oktober

VvE’s uit de gemeente Vaals kunnen gratis deelnemen aan een workshop financiën en subsidies op 22 oktober, georganiseerd door de gemeente Maastricht. U kunt van 14.00 tot 16.00 uur al uw vragen over verduurzamen én het bekostigen ervan stellen aan 3 experts.

Kunnen we als VvE geld lenen om energie te besparen? Is er subsidie voor bijvoorbeeld het isoleren van ons gebouw? Tijdens de bijeenkomst op 22 oktober gaan de experts dieper in op het aanvragen van subsidies en het afsluiten van leningen voor duurzame maatregelen als zonnepanelen of isolatie. De bijeenkomst is speciaal voor appartement eigenaren en leden en bestuurders van VvE’s. Deelnemen is gratis.

Praktisch

Datum en tijd: 22 oktober van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: De Brandweer, Capucijnenstraat 21, Maastricht.
Aanmelden via mail: vve-balie@maastricht.nl.

VvE’s opgelet: laatste kans om uw VvE aan te melden voor cursus over duurzaamheid

Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor de tweede cursusreeks voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) over de energietransitie. In die cursussen worden VvE’s ondersteund bij het maken van keuzes die te maken hebben met de overgang naar schonere energie en het verduurzamen van het gebouw. Denk daarbij aan keuzes over energie opwekken, energie besparen en isolatiemaatregelen.

Tweede cursusreeks start op 4 november

Als gemeente Vaals moedigen we inwoners aan om schone energie op te wekken en energie te besparen waar dat kan. Individuele woningeigenaren kunnen daarover zelf beslissingen nemen. Voor bewoners van een wooncomplex die samen in een Vereniging van Eigenaren zitten is verduurzamen van hun woning niet zo makkelijk, omdat het gebouw gedeeld wordt en je te maken hebt met gezamenlijke ruimtes. Om VvE’s daarmee te helpen, start op 4 november een tweede cursusreeks. De cursus wordt gegeven door het CNME Maastricht en regio en de cursusleiders van Limburgse VvE’s met Energie (LVME).

De cursus is interessant voor alle VvE’s: groot, klein, met of zonder huurappartementen. Heeft u of iemand anders uit uw VvE al de eerste cursusreeks bijgewoond? Dat is geen probleem, uw VvE kan zich voor de tweede cursusreeks met een afvaardiging aanmelden. Bekijk het programma van de cursus.

Aanmelden

Meld uw VvE vóór 22 oktober aan voor de cursusreeks! Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van het CNME.