Tientallen activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid Vaals

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober zijn er in de gemeente Vaals meer dan zestig activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Geplaatst op dinsdag 14 september 2021

In de Week tegen Eenzaamheid vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

Opening

De Week tegen Eenzaamheid wordt op 30 september in Vaals afgetrapt in Zaal Obelisk. Alle inwoners worden van harte uitgenodigd om tussen 17.30 u en 19.30 u naar deze opening te komen voor een hapje en een drankje. Daarbij houden we ons aan de dan geldende RIVM-maatregelen. De bedoeling van deze opening is dat inwoners elkaar kunnen ontmoeten en daardoor eenzaamheid tegen te gaan. Het is dus zeker niet gek om alleen naar deze opening te komen. Helemaal omdat het in de coronaperiode niet vanzelfsprekend was om mensen te kunnen ontmoeten, is deze opening juist bedoeld om met nieuwe mensen in contact te komen of bij te kletsen met mensen die je al lang niet meer hebt gezien.

Vol programma

De hele week zijn er tal van activiteiten waar inwoners vrijblijvend naartoe kunnen gaan.  Bekijk een overzicht van de activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid Vaals. Tijdens de activiteiten worden de dan geldende RIVM-maatregelen in acht genomen.

Wethouder Paul de Graauw: “Ik roep inwoners op om naar de opening in de Obelisk te komen en ook andere activiteiten van de Week tegen Eenzaamheid te gaan bezoeken. Want iedereen kan aan de Week tegen Eenzaamheid deelnemen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat inwoners nieuwe sociale contacten kunnen leggen, contacten versterken en naar activiteiten gaan. Alleen samen kunnen we eenzaamheid aanpakken!”

Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2021 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd en is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen!

Daarom zet de gemeente Vaals zich in voor het doorbreken van eenzaamheid. Eerder dit jaar heeft de gemeente Vaals de vijf pijlers tegen eenzaamheid getekend en is de gemeente aangesloten bij de regionale coalitie Samen tegen Eenzaamheid. Daarnaast is de gemeente aan de slag om een lokale coalitie tegen eenzaamheid te vormen. Daarom tekenen coalitiepartners tijdens de opening op 30 september een intentieverklaring.

Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.