Informatie over wateroverlast in de gemeente Vaals

Hevige regenbuien zorgden in juli voor wateroverlast. Er is met man en macht gewerkt om de overlast te beperken en mensen die getroffen zijn te helpen. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Geplaatst op woensdag 18 augustus 2021

 

Meldpunt overstromingsschade geopend | Wet Regeling tegemoetkoming schade (Wts)

De Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) wordt toegepast op de hoogwatersituatie in Limburg. Vrijdag 13 augustus heeft het kabinet de inhoud van de regeling bekend gemaakt. Op de pagina van de rijksoverheid leest u alle voorwaarden.

Iedereen (dus niet alleen ondernemers) kan geleden schade melden. Dit kan via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het gaat om een tegemoetkoming in de materiële schade die niet verzekerbaar, vermijdbaar of verhaalbaar is. De RVO neemt contact op met de aanvrager. Op de site van het RVO leest u meer over de soorten schade,  hoe u kunt melden en wat er daarna gebeurt.


Afsluitingen en herstelwerkzaamheden

Als gevolg van de wateroverlast was het bruggetje aan de Oude Akerweg beschadigd. De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de weg is weer klaar voor gebruik.

Ook de omgeving rondom het EK 2000-voetpad is getroffen door wateroverlast en wordt hersteld vanaf 23 augustus. Het betreft hier zowel het voetpad als het bergbezinkbassin.

De data waarop de herstelwerkzaamheden zijn afgerond of starten kunnen nog iets afwijken als materialen niet op tijd kunnen worden geleverd.


Wat kunt u zelf doen?

Kijk op wachtnietopwater.nl wat u zelf kunt doen om wateroverlast zoveel mogelijk te beperken.


Hulp vragen en aanbieden via WeHelpen Vaals

Kunt u vanwege de wateroverlast hulp gebruiken van andere inwoners of wilt u hulp aanbieden? Met Whapp en WeHelpen Vaals kunt u makkelijk hulp bieden en hulp vragen. Aan vrienden, familie en kennissen én aan mensen in uw buurt die u nog niet kent.

Download Whapp in de app-stores via ‘Whapp WeHelpen’. Om een account aan te maken, heeft u een e-mailadres en een telefoonnummer nodig.

Op www.wehelpen.nl/vaals kunt u ook een account aanmaken. U heeft hiervoor alleen een e-mailadres nodig.


Slachtofferhulp

Wilt u uw verhaal kwijt, bent u op zoek naar een luisterend oor, maatschappelijke bijstand of advies, neem dan contact op met Slachtofferhulp via telefoonnummer 0900-0101. Kijk voor meer informatie op de website van Slachtofferhulp Nederland.