TONK verlengd t/m 30 september

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is verlengd t/m 30 september.

Geplaatst op dinsdag 20 juli 2021

Heeft u door de coronacrisis minder inkomen en kunt u daardoor noodzakelijke kosten zoals woonkosten niet meer betalen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

De TONK is een tegemoetkoming van de gemeente voor als u weinig inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw woonkosten. Het gaat dan om de huur of hypotheekrente,  de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water en servicekosten. Deze kosten komen deels voor vergoeding in aanmerking.

De TONK kunt u t/m 30 september online aanvragen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

Kijk of dit voor u geldt en vraag de TONK aan