Reanimatie- en AED-trainingen weer opgestart

Of u nu voetballiefhebber bent of niet, u hebt de afgelopen week vast wel meegekregen hoe de Deense voetballer Eriksen tijdens een EK-wedstrijd door een hartstilstand in elkaar zakte.

Geplaatst op vrijdag 25 juni 2021

Door het snelle opstarten van de reanimatie werd hij gered en zal hij nu een interne defibrillator krijgen die bij toekomstige hartritmestoornissen direct ingrijpt.

Reanimatie- en AED-netwerk Vaals

Wist u dat wij in Vaals ook een reanimatie- en AED-netwerk hebben? Verdeeld over de gemeente zijn er 19 AED’s en wij tellen momenteel rond 115 vrijwilligers die bij het oproepnetwerk Hartslag.Nu zijn aangemeld.

Vrijwilligers worden via een SMS of de app door Hartslag.Nu opgeroepen om hulp te verlenen aan iemand die een hartstilstand heeft. Soms moeten zij direct naar de persoon toe, soms moeten zij een AED, een Automatische Externe Defibrillator, ophalen en meenemen. Dit apparaat scant het lichaam en geeft een stoot af als het hart aan het fibrilleren is. Dat betekent dat het hart nog niet helemaal stil staat, maar dat er een slechte doorbloeding is, waardoor de hartkamers heel snel en chaotisch geprikkeld worden en ze niet meer samentrekken. Een stoot door de AED kan ervoor zorgen dat het hart dan weer normaal gaat kloppen.

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig naar hoe u ook iets voor uw medemens kunt betekenen? Hebt u vragen over hoe de training uit ziet of hoe een reanimatie werkt? Of weet u al zeker dat u deel wilt gaan uitmaken van het AED-netwerk en wilt u een reanimatietraining gaan volgen? Neem dan contact op met onze AED-coördinator Carsta de Dreu-Ruijsestein via c.dedreu@vaals.nl. Zij kan u dan e.e.a. uitleggen.
Sinds kort mogen er weer in aangepaste vorm AED- en reanimatietrainingen gegeven worden.

Direct aanmelden gratis trainingen

De trainingen zijn gratis voor u als u zich aansluitend bij het oproepnetwerk Hartslag.Nu aanmeldt. U kunt zich direct aanmelden. Hier vindt u de actuele trainingsmogelijkheden.

Samen redden wij levens!