Mogelijkheden natuurtransferium onderzocht voor opvangen drukte buitengebied

Veel inwoners van de gemeente Vaals kunnen zich ongetwijfeld nog herinneren dat sneeuw(val) eerder dit jaar zorgde voor grote verkeersdrukte in onze gemeente.

Geplaatst op vrijdag 28 mei 2021

Met name tegen de bosrand aan, zoals in Wolfhaag, Raren en Vijlen, zorgde de drukte voor parkeerproblemen.

De gemeente heeft op dat moment tijdelijke maatregelen genomen om de verkeersdrukte zo goed en kwaad als ging in goede banen te leiden. Zo werden onder andere privéterrein en lokale verenigingen ingezet. Ook is de gemeente op initiatief van wethouder John Coenen meteen op zoek gegaan naar structurele oplossingen, zodat situaties zoals eerder dit jaar zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Zo worden op dit moment onder andere de mogelijkheden onderzocht voor een natuurtransferium aan de rand van het Vijlenerbos. Een natuurtransferium is een parkeerplaats in de buurt van het groen om vanaf daar wandelend of met de fiets verder te gaan. Zo’n natuurtransferium biedt dagtoeristen meer gelegenheid om te parkeren als ze komen genieten van ons buitengebied. Of zo’n natuurtransferium een realistische optie wordt nu dus onderzocht.