Cittaslow, wist u dat… tradities en herdenkingen ook bij Cittaslow horen?

Op 4 mei is in Nederland Dodenherdenking, een moment om stil te staan bij alle slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog wereldwijd tijdens oorlogssituaties en vredesmissies zijn gevallen.

Geplaatst op vrijdag 30 april 2021

Oorlogsmonument VaalsTradities maken ook deel uit van het gedachtegoed van Cittaslow. Traditioneel vindt er op 4 mei in Vaals een mis, een stille tocht en een herdenking bij het oorlogsmonument op het Von Clermontplein plaats.

Dit jaar is het echter - net als vorig jaar - anders. Vanwege de coronamaatregelen heeft het gemeentebestuur besloten om zo min mogelijk mensen bij elkaar te brengen. Daarom zullen er op 4 mei geen mis, stille tocht en herdenking bij het oorlogsmonument plaatsvinden. In plaats daarvan wordt op 4 mei via de gemeentelijk website en Facebook een video van de toespraak van de burgemeester en de krans- en rozenlegging van het college geplaatst.

We roepen u op om op 4 mei de vlag halfstok te hangen. Mocht u bloemen willen leggen bij het oorlogsmonument, dan kan dat op 4 mei de hele dag of digitaal.

Winkeliers opgelet: aangepaste openingstijden op maandag 4 mei

We attenderen de winkeliers (en ook het publiek) erop dat het op basis van de Winkeltijdenwet verboden is op 4 mei winkels na 19.00 uur geopend te hebben.