Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Lintjesregen 2021: drie inwoners onderscheiden

Vandaag zijn tijdens de lintjesregen 2021 drie vrijwilligers uit de gemeente Vaals benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Anna Wassermann-Olivier, Anna Kohl-Lumeij en Anita Hamers-Kerris. Burgemeester Harry Leunessen verraste de vrijwilligers thuis voor de deur.

Geplaatst op maandag 26 april 2021

Lintje 2021 - Anna Wassermann-OlivierAnna Wassermann-Olivier uit Vaals zet zich al ruim 50 jaar in voor de gemeenschap in Vaals. Zo is zij sinds 1979 actief als vrijwilligster van het Rode Kruis. Zij behaalde haar EHBO-diploma met de modules Eerste Hulp bij kinderen en aansluitend alle Rode Kruis opleidingen die nodig waren om een volwaardig lid van het Rode Kruis te worden. Tijdens evenementen in Vaals en verre omstreken heeft mevrouw Wassermann-Olivier haar functie bij het Rode Kruis met veel deskundigheid, aandacht en liefde uitgevoerd. Denk hierbij aan de Speeltuindag, de St. Maartensoptocht, maar ook tijdens de jaarlijkse barbecue van de plaatselijke carnavalsvereniging. Mevrouw Wassermann-Olivier is vanaf 2010 actief als begeleidster bij de Zonnebloem waarbij ze hulp biedt bij boot- en bustochten voor ouderen. Daarnaast is mevrouw Wassermann-Olivier al ruim 50 jaar mantelzorger, onder andere van haar buren.

Lintje 2021 - Anna Kohl-LumeijAnna Kohl-Lumeij uit Vaals maakt zich al vele jaren verdienstelijk op sociaal en cultureel gebied. Zo heeft zij in 1977 hobbyclub Allerhande opgericht en is zij daar al 42 jaar actief als leidster. Verder heeft mevrouw Kohl-Lumeij in 1974 toneelvereniging Het Klimroosje opgericht, waar zij de kinderen van de basisschool onder andere assisteerde tijdens het instuderen en het souffleren. Daarnaast was mevrouw Kohl-Lumeij initiatiefneemster van het opstarten van carnavalsactiviteiten in de straat waar zij woonde. Ruim zestig medebewoners van de straat wist zij te enthousiasmeren om elk jaar samen een mooi carnavalsfeest te vieren (inclusief jaarlijks wisselend thema en carnavalspakjes).

Ondanks een slopende ziekte die haar mobiliteit steeds beperkter maakt, blijft mevrouw Kohl-Lumeij zich inzetten voor de samenleving.

Lintje 2021 - Anita Hamers-KerrisAnita Hamers-Kerris uit Vijlen zet zich al vele jaren in voor de Vijlense gemeenschap vanuit verschillende functies en voor verschillende verengingen. Zo is zij sinds 1988 actief als secretaris van toneelvereniging Ut Durpstoneel Viele. Verder was zij bestuurslid van een aantal verenigingen waaronder het jeugdkoor, de oudervereniging, de Vijlense meisjesvereniging en dansgroep Villa Dancers. Daarnaast zet mevrouw Hamers-Kerris zich in als voorzitter bij het Kindervakantiewerk in Vijlen en collecteert zij voor de Parochie St. Martinuskerk. Voor de dialectverenging Veldeke Kring Um Mamelis en heemkundevereniging De Noabere Va Viele is mevrouw Hamers-Kerris nog steeds actief als voorzitter, dan wel werkend lid en verzorgt zij in deze functies dialect voordrachten en dialectlessen op de basisschool.

Het gemeentebestuur van Vaals feliciteert deze kersverse lintjesdragers van harte met hun welverdiende onderscheidingen.