Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Cittaslow, wist u dat…we een winnaar hebben van de Cittaslow fotowedstrijd?!

Afgelopen weken riepen wij u op om ons een foto te sturen die voor u het beste Cittaslow laat zien.

Geplaatst op maandag 8 maart 2021

Ook vroegen wij om de reden waarom juist die foto voor u de Cittaslow gedachte uitbeeldt.

Wat hebben we mooie inzendingen ontvangen! Meer dan vijftig prachtige en afwisselende foto’s gemaakt door negentien fotografen. Hartelijk dank daarvoor! Aan de jury, bestaande uit Cittaslow coördinator Carsta de Dreu-Ruijsestein en aanspreekpunt voor Cittaslow ambassadeurs Desiree Aretz, de moeilijke taak om de drie prijswinnende foto’s uit te zoeken. Het was zelfs zo moeilijk dat zij behalve de drie winnaars ook vier eervolle vermeldingen hebben gekozen.

De jury is van mening dat deze inzendingen als beste de waarden van Cittaslow, zoals authenticiteit, gastvrijheid, cultuurhistorie, behoud van identiteit, kleinschalig landschap, leefomgeving en streekproducten, laten zien.

De winnende foto’s

De eerste plaats gaat naar deze foto van Rainer Kersten.

1e plaats cittaslow fotowedstrijd

Rainer Kersten: “Bijgevoegde foto laat de weg tussen Harles en Lemiers/Holset zien. Hij is genomen nadat ik mijn zoon naar school had gebracht. Het had net geregend en de opkomende zon had nog moeite om de ochtendnevel te doorbreken. Hierdoor gloeit de hele foto in de gouden ochtendzon. Het totale beeld geeft de serene rust en traagheid van het leven in het buitengebied weer.”

De tweede plaats gaat naar Léon Göbbels met deze foto, gemaakt aan de Vijlenberg

2e plaats cittaslow fotowedstrijd

Léon Göbbels: “Voor mij is Cittaslow in de gemeente Vaals vooral genieten van alle mooie natuur in onze omgeving. Ik wandel en hardloop veel en het is keer op keer onmogelijk om niet te genieten van al het moois om je heen. Of ik nu in de ochtend, middag of avond onderweg ben. Elk seizoen, bij elk weertype, elke heuvel op en af laten je versteld staan hoe gemakkelijk het is om te onthaasten in deze schitterende omgeving. Het blijft een eeuwigdurende ontdekkingsreis en dat gewoon thuis om de hoek.”

De derde plaats gaat naar Bas Hoogland met onderstaande foto

3e plaats cittaslow fotowedstrijd

Bas Hoogland: "De klokken luiden, de koeien loeien..... Cittaslow".

De eervolle vermeldingen gaan naar de volgende vier foto’s

Eervolle vermelding fotowedstrijd

“Ongeacht de afstand die je moet afleggen, of de te overwinnen obstakels; je kunt ook in alle rust je doel bereiken! Zoals te zien op deze foto. Die filosofie kan zelfs in de corona-situatie gelden”, schrijft inzender Jac de Bruijn.

Eervolle vermelding fotowedstrijd
Nancy Koningshausen stuurde deze foto in en schreef erbij: “Op deze foto zie je een creatie van mijn buurman Pascal die geweldig kan koken en veel uit eigen tuin hiervoor gebruikt, zoals eetbare bloemen, rucola, bramen, tomaatjes. En dat alles bij een heerlijk stuk Geuldallam. Pascal vind ik daarom een oprechte winnaar wat betreft Cittaslow koken.”

Eervolle vermelding fotowedstrijd

Huub Mans zegt over zijn foto onder andere: “Twee ransuilen kijken tevreden naar het met muizen rijkelijk gevulde natuurterrein en vogelrijk struikgewas aan de Meelenbroekerweg. Deze foto representeert het geheel van voorwaarden en invloeden die voor het leven van organismen zoals mens, dier, plant en voor levensgemeenschappen van essentieel belang zijn! Vaals faciliteert en creëert aan de Rarenderstraat/Meelenbroekerweg een prachtig natuur- en stiltegebied waarin onder andere de ransuil zich erg op zijn gemak voelt! Maar er zweeft, kruipt en vliegt van alles rond. En dat tot groot genoegen van de bewoners van de buurt, maar ook van vogelaars/toeristen die de vogels in de boom ontdekken!”

Eervolle vermelding fotowedstrijd
De jongste inzender was de zesjarige Tychon Franssen. Hij stuurde deze foto in met de tekst: “Mijn foto is een zelf geknutselde carnavalswagen. Deze staat symbool voor de carnavalsoptocht en carnavalscultuur in Vaals. Zo had ik dit jaar toch nog een carnavalsoptocht. Vols Alaaf!”

De drie winnende fotografen ontvangen Cittaslow-cadeaubonnen van €100,- (1e prijs), €75,- (2e prijs) en €50,- (3e prijs). De fotografen van de eervolle vermeldingen ontvangen allemaal een Cittaslow-tegoedbon van €20.

Nogmaals bedankt voor alle inzendingen!