Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Vaals tekent samenwerkingsovereenkomst Von Clermontpark

Vanmiddag hebben wethouder John Coenen (Wonen) en Raymond Veugelers, algemeen directeur Laudy Vastgoedontwikkeling, de samenwerkingsovereenkomst voor het Von Clermontpark in Vaals ondertekend.

Geplaatst op woensdag 10 februari 2021

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Von ClermontparkEerder was al bekend dat de gemeente Vaals de exclusiviteit voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek voor die locatie aan Laudy Vastgoedontwikkeling zou gunnen, vanmiddag werd de overeenkomst daartoe getekend.

Het Von Clermontpark – gelegen tussen het Prins Willem Alexanderplein en de Sneeuwberglaan – is een belangrijke locatie voor woningbouw in het centrum van Vaals. Het gaat om de langgerekte groene strook achter de vijver in het park en om het (voormalige) Van Houten-gebouw op de hoek Beemderlaan/Sneeuwberglaan met bijbehorende grond, met een totale oppervlakte van zo’n 9.500 m2.

Laudy Vastgoedontwikkeling (een zusterbedrijf van Laudy Bouw & Ontwikkeling) uit Sittard heeft plannen om in het Von Clermontpark een mix van woonruimtes voor verschillende doelgroepen te bouwen, zoals appartementen, zorgwoningen en patiowoningen. Daarnaast is er de wens om op de plek van het (voormalige) Van Houten-gebouw een nieuwe multifunctionele accommodatie met onder andere een maatschappelijke functie te bouwen.

De komende maanden gaan de vastgoedontwikkelaar en de gemeente Vaals onderzoeken of deze ontwikkelingen in het Von Clermontpark haalbaar zijn. Niet alleen de financiële, bouwkundige en procedurele haalbaarheid, maar ook de behoefte aan deze ontwikkelingen wordt onderzocht. “We zijn de afgelopen periode al aan de slag gegaan met het haalbaarheidsonderzoek. Samen met de architect worden de plannen op dit moment verder uitgewerkt. Ook heeft een eerste marktconsultatie plaatsgevonden met positieve bevindingen voor deze gebiedsontwikkeling. Er is al veel interesse getoond in de zorgwoningen, appartementen en kantoren”, aldus Raymond Veugelers van Laudy Vastgoedontwikkeling.

De onderzoeksfase loopt tot en met juli 2021. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek wordt besloten of de plannen met het Von Clermontpark daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Op de foto ondertekenen wethouder John Coenen en Raymond Veugelers (links) van Laudy Vastgoedontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst.