Begroting 2021: Gemeente Vaals in financieel zwaar weer

Het gaat financieel niet goed met de gemeente Vaals. De spaarpot van de gemeente is de laatste 10 jaar flink kleiner geworden.

Geplaatst op vrijdag 23 oktober 2020

Ondanks vele bezuinigingen de afgelopen jaren, ontkomen we er niet aan om de komende jaren nog meer te bezuinigen. Om uit de rode cijfers te komen zijn pijnlijke maatregelen nodig. De Begroting 2021 van de gemeente Vaals laat zien waar het geld in 2021 vandaan komt, waar het aan wordt besteed en welke bezuinigingen het college van B en W voorstelt. 

Hieronder vindt u de publieksbegroting of download het PDF bestand (PDF, 7.8 MB). Deze publieksbegroting laat u op een eenvoudige en overzichtelijke manier een deel van de (belangrijkste) plannen en projecten zien die de gemeente Vaals graag wil uitvoeren in 2021. Wilt u meer weten over een project of over de financiën? Bekijk dan de volledige begroting.

De gemeenteraad bespreekt de begroting in de raadsvergadering van maandag 9 november. Deze raadsvergadering begint al om 14.00 uur. Het is vanwege de coronamaatregelen nog onduidelijk of die raadsvergadering fysiek of digitaal zal plaatsvinden. Houd hiervoor onze berichtgeving in de gaten of kijk tegen 9 november op de website voor de agenda van de vergadering.

Publieksbegroting

Publieksbegroting

Publieksbegroting

Publieksbegroting

Publieksbegroting

Publieksbegroting

Publieksbegroting