Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Najaarskermis gaat niet door

Burgemeester Leunessen heeft vandaag besloten dat de najaarskermis in Vaals helaas niet door kan gaan. Dit in goed overleg met kermisorganisator Rob Meijers. De kermis zou plaatsvinden van 17 t/m 20 oktober.

Geplaatst op woensdag 30 september 2020

Op 29 september 2020 is een nieuwe noodverordening afgekondigd voor de Veiligheidsregio Zuid-Limburg met het oog op de toename van het aantal coronabesmettingen. In deze nieuwe verordening zijn een aantal voorwaarden gesteld voor het organiseren van kermissen. Het blijkt niet realistisch om een veilige en verantwoorde kermis te organiseren binnen de kaders van de noodverordening en de coronamaatregelen.

Gezien de onvoorspelbare publieksstromen is toezicht en handhaving op de 1,5 meter afstand onmogelijk. Het risico voor de volksgezondheid is te groot en daarmee onverantwoord, zeker nu het aantal coronabesmettingen fiks stijgt.

We zijn ons ervan bewust dat dit een flinke tegenvaller is voor kermisexploitanten en bezoekers van de kermis. Helaas is het onmogelijk om de veiligheid en de gezondheid van bezoekers en medewerkers te garanderen.