Combiparkeren ook in Vaals Noord

Sinds 3 augustus gelden in het noordelijk gelegen deel van de Maastrichterlaan in het centrum van Vaals nieuwe parkeerregels.

Geplaatst op maandag 3 augustus 2020

Dit betekent dat de vergunninghouderszone in dat deel van Vaals is omgezet in een combiparkeerzone.

Bij combiparkeren is parkeren zowel toegestaan met een vergunning als met een parkeerticket uit de parkeerautomaat. Daarnaast is de parkeerzone Noord uitgebreid. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de veranderde parkeerregels. 

De gemeenteraad heeft in mei 2019 besloten om de parkeerregels voor het hele centrum gelijk te trekken. Om combiparkeren mogelijk te maken moesten in de parkeerzone Noord nieuwe parkeerautomaten geplaatst worden. Vanwege het coronavirus was de levering van de parkeerautomaten echter fors vertraagd. De nieuwe automaten zijn vorige week geplaatst.

Overgangsperiode tot 1 september

De eerste periode zullen parkeerovertreders een waarschuwing krijgen, om iedereen aan het nieuwe systeem te laten wennen. Vanaf 1 september wordt er gehandhaafd en riskeert u boetes bij parkeerovertredingen.

Gelijke regels

In de betreffende straten was parkeren alleen mogelijk voor vergunninghouders. De aanpassing in de regels zorgt ervoor dat nu ook parkeren met een parkeerticket mogelijk is (maximaal 90 minuten). Hiermee worden de aanwezige parkeerplaatsen beter benut en wordt de ongelijkheid tussen het zuidelijke en noordelijke deel van het centrum van Vaals opgeheven.

In het zuidelijke deel is combiparkeren al langer van toepassing. Dit had als gevolg dat bezoekers van het centrum van Vaals voor straatparkeren gebruik moesten maken van parkeerplekken in het zuidelijke deel. Met deze aanpassing kunnen bezoekers ook parkeren in het noordelijke deel en zijn de regels voor het hele centrum van Vaals hetzelfde. Daarnaast betaalden parkeerovertreders in het noordelijke deel een fors hogere boete dan in het zuidelijke deel, maar ook dat is door de aanpassing gelijkgetrokken.

Parkeerzone Vaals Noord

Het combiparkeren is van toepassing op de volgende straten ten noorden van de Maastrichterlaan:

 • Grensstraat (in de blauwe zone bij de begraafplaats blijft parkeren uitsluitend toegestaan met parkeerschijf);
 • Seffenterstraat (in de blauwe zone bij de begraafplaats blijft parkeren uitsluitend toegestaan met parkeerschijf);
 • Dr. Schaepmanstraat;
 • Mgr. Nolensstraat;
 • Dr. Ariënsstraat;
 • Kerkveldstraat;
 • Sneeuwberglaan (gedeelte tussen Beemderlan en Dr. Schaepmanstraat);
 • Beemderlaan;
 • Clarissenstraat;
 • Prof. Von Kármánstraat;
 • Burgemeester Rhoenstraat.

De nieuwe parkeerregels gelden niet voor de parkeerplaatsen rondom sporthal Citta Fit. In september ligt een voorstel in de raad om de parkeerproblematiek rond de sporthal aan te pakken.

Kaart combiparkeren Vaals Noord

Vergunninghouders

Voor parkeervergunninghouders verandert er niks, de vergunning blijft gewoon geldig. Het uitbreiden van de parkeerzone heeft voor een aantal straten tot gevolg dat een parkeervergunning nodig is, terwijl dat eerst niet het geval was.

Meer informatie over parkeervergunningen.