Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Lintjesregen 2020 – de uitreiking

Tijdens de lintjesregen 2020 op 24 april werden de twee gedecoreerden in de gemeente Vaals vanwege de maatregelen rondom het coronavirus telefonisch door burgemeester Leunessen verrast met hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Geplaatst op dinsdag 7 juli 2020

Afgelopen vrijdag (3 juli) vond het landelijke uitreikmoment plaats. Burgemeester Leunessen bezocht de twee gedecoreerden persoonlijk om op gepaste afstand de versierselen die horen bij de onderscheidingen te overhandigen. De versierselen werden daarna door een familielid opgespeld. 

De heer Frans Evers uit Lemiers zet zich sinds geruime tijd in voor de Vaalser gemeenschap op diverse maatschappelijke vlakken. Zo is hij sinds 1970 werkzaam als vrijwilliger voor de St. Catharina parochie, is hij (bestuurs)lid van de EHBO afdeling Lemiers en heeft hij in het verleden ook actief bijgedragen aan de activiteiten van de toenmalige voetbalvereniging RKVV Lemirsia, nu Rood Groen LVC.

De heer Eric Volders uit Vaals is een man die zich met hart en ziel inzet voor de Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals. De heer Volders neemt zijn taken als bestuurslid en vrijwilliger zeer serieus en besteedt vrijwel elke vrije minuut aan de harmonie. Hij draagt mede zorg voor het muziekarchief en is in de ontwerp- en uitvoeringsfase betrokken bij de pr-activiteiten in het kader van de concerten en optredens. Hij is decorbouwer voor de jaarlijkse revue en is ook regelmatig actief als arrangeur.

Het gemeentebestuur Vaals feliciteert deze kersverse lintjesdragers nogmaals van harte met hun welverdiende onderscheidingen.

Lintjes Vaals 2020