Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Heel Vijlen 30km/u-zone

Vanaf week 22 geldt in heel Vijlen een maximumsnelheid van 30km/u. Dit betekent dat de delen van de Vijlenberg, Vijlenstraat, Mamelisserweg en Hilleshagerweg waar nu nog een maximumsnelheid van 50km/u geldt, vanaf maandag 25 mei 30km/u-zones zijn.

Geplaatst op woensdag 20 mei 2020

Deze maatregel wordt toegepast vanwege de vele klachten die bij de gemeente Vaals zijn binnengekomen over de hoge snelheid van voertuigen op deze straten. Het plaatsen van zogenaamde ‘smiley-borden’ heeft niet geleid tot een afname van de klachten.

Het terugschroeven van de maximumsnelheid is vooralsnog een proef. Aan het eind van het 3e kwartaal 2020 wordt de maatregel geëvalueerd en wordt besloten of de 30km/u-zones definitief worden gemaakt.