Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Harry Leunessen beëdigd als nieuwe burgemeester gemeente Vaals

“Ik heb er zin in!” Met die woorden sluit kersvers burgemeester Harry Leunessen zijn toespraak af.

Geplaatst op dinsdag 11 februari 2020

Een klein uur daarvoor is Leunessen door gouverneur Theo Bovens officieel beëdigd als burgemeester van de gemeente Vaals.

Onder het toeziend oog van raadsleden, college, familie, collega-bestuurders, vrienden en inwoners wordt burgemeester Leunessen deze maandagmiddag (10 februari) in De Kopermolen toegesproken. Zo beschrijft Bovens met de nodige humor waarom Leunessen een geschikte kandidaat bleek en gaat burgemeester Nicole Ramaekers van Gulpen-Wittem in op de gezamenlijke waarden in dit gebied. Samenwerking komt ook ter sprake in het vlammende betoog van burgemeester Luc Frank van Kelmis en in de toespraak van Oberbürgemeister Marcel Philipp van Aken. Die laatste brengt zijn felicitaties over namens 257.000 inwoners van ‘Vaals-Ost’.

Locoburgemeester Jean-Paul Kompier heet Leunessen vervolgens in onvervalst ‘Völser plat’ welkom in Vaals, waarna de meest gevatte opmerking van de middag komt van Thijs Jussen (plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad): “Er gaat een frisse wind waaien in Vaals. Dat hebben we gisteravond al kunnen voelen” (refererend aan storm Ciara).

Tot slot was het woord aan Leunessen zelf. In zijn eerste toespraak als burgemeester laat Leunessen direct blijken dat hij zich verdiept heeft in de geschiedenis van Vaals. Uitgebreid gaat hij in op het rijke verleden van Vaals: “Dat heeft er vanzelf voor gezorgd dat ik verliefd ben geworden op deze gemeente.” Maar hij kijkt met name ook vooruit. Op de rol die de gemeente moet gaan vervullen in de toekomst. Zijn visie op zelfstandigheid en samenwerking. En zijn visie op zijn eigen rol als burgemeester.

Met het overhandigen van de voorzittershamer door Jussen en het omhangen van het ambtsketen door locoburgemeester Kompier is het een feit: Harry Leunessen is de nieuwe burgemeester van de gemeente Vaals.

Installatie burgemeester Harry Leunessen