Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Afvalkalender Rd4 gaat digitaal

Vanaf 1 januari krijgt u niet meer standaard een papieren afvalkalender.

Geplaatst op maandag 16 december 2019

Alle Rd4-gemeenten maken inmiddels gebruik van de zogenaamde Milieu App, die u via de Google Play Store of via de Apple App Store kunt downloaden. Ook kunt u via de website van Rd4 inloggen en daar uw persoonlijke afvalkalender bekijken. Vooral de ontwikkeling van de app maakt de papieren kalender overbodig. Vanuit duurzaamheidsoverwegingen heeft Rd4 daarom in overleg met de gemeenten besloten om te stoppen met het versturen van de kalender.

Gebruikers van de app kunnen eenvoudig op hun telefoon instellen of en waarvoor ze een alarmmelding willen ontvangen op de dagen (voor)dat het afval naar buiten moet. De kans op het missen van een inzamelronde wordt hierdoor steeds kleiner. Mocht u toch een papieren afvalkalender willen ontvangen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Rd4: 045-5437100.