Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Vaals neemt massaal afscheid van burgemeester Van Loo

Op vrijdag 15 november heeft burgemeester Van Loo na 13 jaar afscheid genomen als burgemeester van de gemeente Vaals. Tijdens zijn afscheid werd Van Loo onderscheiden met het ereburgerschap van de gemeente Vaals.

Geplaatst op maandag 18 november 2019

’s Middags namen onder andere raadsleden, collega-burgemeesters en bestuurders uit de hele (eu)regio afscheid tijdens een buitengewone raadsvergadering in De Kopermolen. Onder andere burgemeester Penn-te Strake van Maastricht en burgemeester Akkermans van Eijsden-Margraten spraken lovende woorden over Van Loo. Daarna droeg Van Loo de burgemeestersketting over aan locoburgemeester Jean-Paul Kompier. Als waardering voor zijn verdiensten voor Vaals ontving Van Loo uit handen van Kompier en Thijs Jussen (plv. voorzitter gemeenteraad) het ereburgerschap.

Ter afsluiting van de raadsvergadering zongen Jo Kern en Hans Geerkens samen met Van Loo twee liedjes in het Vaalser dialect. Na de buitengewone raadsvergadering vond in Kasteel Bloemendal de afscheidsreceptie plaats. De grote publieke belangstelling voor dit afscheid leidde tot lange wachtrijen om de oud-burgemeester en zijn vrouw Ans een hand te kunnen schudden. Tussendoor kwamen verschillende verenigingen langs om in vol ornaat een groet aan Van Loo te brengen.

Bekijk via de volgende link de video van het afscheid: https://www.youtube.com/watch?v=PFe6XNdPvfw

Impressie buitengewone raadsvergadering in De Kopermolen

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Impressie afscheidsreceptie in Kasteel Bloemendal

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo

Afscheid burgemeester van Loo