Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Tegels eruit, plantjes erin!

Helpt u ook om de risico’s van wateroverlast te beperken? Dat kan door uw tuin te vergroenen. En daar krijgt u ook nog subsidie voor!

Geplaatst op maandag 21 oktober 2019

Het is steeds vaker extreem weer. En volgens de voorspellingen wordt dat alleen maar erger. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens die hoosbuien. Daar kunnen we met z’n allen iets aan doen. Bijvoorbeeld door die stenen te vervangen door planten. Dat vermindert niet alleen de overlast, het verbetert ook de luchtkwaliteit, geeft verkoeling in de zomer en vergroot het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren.

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie?

  • ik ben inwoner van de gemeente Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals of Valkenburg a/d Geul;
  • ik ben woningeigenaar;
  • het is een bestaande woning (geen nieuwbouw);
  • mijn pand is nog niet afgekoppeld en ook niet aangesloten op een regenwaterriool.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

Voor de maatregelen die u treft, kunt u een bijdrage krijgen van 10 euro per m2 (tot een maximum volgens de gemeentelijke regeling).

Subsidie aanvragen

Op de website www.waterklaar.nl vindt u informatie over het afkoppelen en vasthouden van regenwater. Zoals uitgebreide voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie en hoe u zich aan kunt melden. Er staan een heleboel tips en mogelijkheden op om het regenwater op uw eigen perceel te verwerken. Als u besluit om maatregelen te treffen en subsidie aan te vragen, komt er een adviseur bij u langs die samen met u de mogelijkheden bekijkt, u adviseert en helpt met het invullen van het aanvraagformulier.