Vissen verhuizen van Von Clermont- en Bloemendalpark naar visvijver

Een deel van de vissen in de vijvers in het Von Clermontpark en het Bloemendalpark wordt verplaatst naar de visvijver nabij Landal Hoog Vaals.

Geplaatst op dinsdag 15 oktober 2019

De verplaatsing is nodig, omdat er te veel vissen in de vijvers zitten en daardoor de leefbaarheid in de vijvers in het geding is. Eind vorig jaar is er al een watercirculatiepomp in de vijver van het Von Clermontpark geplaatst om zuurstof aan het water toe te voegen.

Oorspronkelijk zaten er geen vissen in beide vijvers, maar door menselijke en natuurlijke inbreng heeft de vissenpopulatie in de vijvers zich sterk ontwikkeld. Leden van Hengelsportvereniging Vaals ’68 mogen op zaterdag 19 oktober tussen 8.30 uur en 14.00 uur vissen in de vijver in het Von Clermontpark (rondom de obelisk). Op zaterdag 26 oktober mogen ze tussen dezelfde tijdstippen vissen in het Bloemendalpark. De vissen worden zonder weerhaken uit het water gehaald en vervolgens in de vijver van de hengelsportvereniging weer uitgezet. De Hengelsportvereniging werkt in hun eigen visvijvers met de regel Catch & Release. Dat betekent dat gevangen vis altijd met zorg behandeld dient te worden en moet worden teruggezet.