Regenpijp? De zaag erin!

Helpt u ook om de risico’s van wateroverlast te beperken? Dat kan door het regenwater af te koppelen van het riool. En daar krijgt u ook nog subsidie voor!

Geplaatst op maandag 30 september 2019

Het is steeds vaker extreem weer. Volgens de voorspellingen wordt dat alleen maar erger. Bij hevige regen leidt dat soms tot wateroverlast. Daar kunnen we met z’n allen iets aan doen. Bijvoorbeeld door een regenpijp af te koppelen van het riool en het regenwater daar te houden waar het valt. Dat vermindert niet alleen de overlast, het levert ook een besparing doordat er minder schoon water gezuiverd hoeft te worden. Bovendien houden we zo het grondwater op peil.

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie?

  • ik ben inwoner van de gemeente Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals of Valkenburg a/d Geul;
  • ik ben woningeigenaar;
  • het is een bestaande woning (geen nieuwbouw);
  • mijn pand is nog niet afgekoppeld en ook niet aangesloten op een regenwaterriool.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

Voor de maatregelen die u treft, kunt u een bijdrage krijgen van 10 euro per m2 (tot een maximum volgens de gemeentelijke regeling).

Subsidie aanvragen

Op de website www.waterklaar.nl vindt u informatie over het afkoppelen en vasthouden van regenwater. Zoals uitgebreide voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie en hoe u zich aan kunt melden. Er staan een heleboel tips en mogelijkheden op om het regenwater op uw eigen perceel te verwerken. Als u besluit om maatregelen te treffen en subsidie aan te vragen, komt er een adviseur bij u langs die samen met u de mogelijkheden bekijkt, u adviseert en helpt met het invullen van het aanvraagformulier.