Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Een gezonde leefstijl verkleint het risico op dementie!

Dementie is een nare aandoening die niet te genezen is. En het aantal gevallen neemt de komende jaren schrikbarend toe. In Limburg nog veel harder dan in de rest van het land. Wat niet veel mensen weten is dat een gezonde leefstijl het risico op dementie verkleint.

Geplaatst op vrijdag 4 januari 2019

Actieve leefstijl verkleint kans op dementieDaarom loopt in Limburg op dit moment de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ van het Alzheimer Centrum Limburg. De campagne is gericht op bewustwording van de relatie tussen leefstijl en hersengezondheid. Leefstijl is namelijk verantwoordelijk voor 30% van het aantal gevallen van dementie wereldwijd. In het kader van de campagne zijn en worden er allerlei activiteiten georganiseerd in de provincie Limburg die in het teken staan van het thema ‘hersengezondheid’.

Op de website www.wezijnzelfhetmedicijn.nl kun je zien wanneer bij jou in de buurt activiteiten zijn waarbij je kunt aansluiten. Later deze maand vindt er ook in Vaals een lezing plaats over dit thema. Datum en locatie worden binnenkort gepubliceerd.

Vriendencampagne

De campagne heeft een ‘vriendenprogramma’ voor bedrijven en instellingen die het vanuit maatschappelijk oogpunt zinvol en belangrijk vinden om zich aan te sluiten bij dit gezondheidsinitiatief. De Gemeente Vaals heeft zich hierbij aangesloten en steunt dit initiatief.