Josine Corten
Portretten

Josine Corten

Het gemeenschapsgevoel

Schoonheid van Vijlen

Ik ben me ervan bewust dat ik ergens woon waar veel mensen graag vakantie vieren. Vijlen geeft mij een goed gevoel. Ik ben er geboren en getogen. Ook mijn man, die oorspronkelijk uit Guttecoven komt, heeft zich hier vanaf het begin thuis gevoeld. Vijlen is voor mij thuiskomen in een vakantiegevoel. Op vakantie gaan hoeft daarom voor mij ook niet. Ik kan zelf nog steeds lyrisch worden van dit landschap. De schoonheid went nooit en blijft me verrassen.

  • Josine Corten
    Josine Corten
  • Josine Corten.
    Josine Corten.

Een hechte gemeenschap

Vijlen is voor mij vooral een gemeenschapsgevoel. Het is een gezellige plaats waar mensen elkaar graag opzoeken en ergens de schouders onder zetten. Het verenigingsleven bruist. De gemeenschap is hecht. Zelf heb ik altijd veel aan vrijwilligerswerk gedaan. Dat zit zogezegd in mijn systeem. Ik ben lid geweest van diverse besturen. Nadat ik in mijn jonge jaren tussen 1974 en 1977 lid was geweest van het kerkkoor ben ik er in 1993 teruggekeerd. Het Gemengd Zangkoor St. Gregorius Vijlen ligt me na aan het hart. Muziek is de taal die iedereen verstaat.

Mijn inzet als vrijwilliger heeft me in april van 2017 een lintje opgeleverd. Daar ben ik erg trots op. Je doet het er niet voor, maar het is altijd mooi dat de belangeloze inzet van al die jaren niet onopgemerkt is gebleven. Vijlen geeft me een gevoel van geborgenheid. Elke dag vakantie en tóch thuis zijn. Wat wil een mens nog meer?