Vera Simons
Portretten

Vera Simons

Worden wie je bent

Ik ben een gelukkig mens. Maar dat was ik niet altijd. Al vroeg worstelde ik met mijn identiteit. Dik vijftig jaar had ik nodig om te worden wie ik ben: een vrouw die met volle teugen kan genieten van het leven. Aan mijn transitie ging een intense innerlijke strijd vooraf. Het was een ingrijpend proces, ook voor mijn omgeving.  Maar het is het allemaal dubbel en dik waard geweest. Want dat je identiteit samenvalt met hoe je je diep van binnen voelt, dat is het mooiste dat er is. Dat voelt als thuiskomen.

  • Vera Simons
    Vera Simons
  • Vera Simons.
    Vera Simons.

Welkom in Vaals

Thuis ben ik ook in Vaals, waar ik sinds 2016 woon. Ik voel me hier welkom. Vaals heeft de gezelligheid van een dorp en de diversiteit van een stad. Mensen kijken niet zo gauw op van iets en zeggen je meestal eerlijk waar het op staat. Dat kan ik waarderen. Ook geniet ik volop van de centrale ligging van het grensstadje. Zo ben ik in een kwartier in het centrum van Aken, zit ik in een half uur op een terras op het Vrijthof, wandel ik binnen drie kwartier langs de Rursee en kan ik in een uurtje de Dom van Keulen bewonderen. ‘Vols’ vormt voor mij echt het kloppend hart van de Euregio.

Infopunt Genderidentiteit

De lange weg die ik zelf moest afleggen om te worden wie ik ben, zou ik anderen graag besparen.  Daarom schreef ik de burgemeester een brief. Die pikte mijn boodschap meteen op. Resultaat is dat het gemeentehuis per 31 augustus 2022 een Infopunt Genderidentiteit herbergt. Het infopunt is geopend op afspraak. Ik ben er dan om vragen te beantwoorden, te luisteren naar verhalen, ervaringen te delen en door te verwijzen. Vaals heeft me veel gebracht in een belangrijke periode in mijn leven. Daar doe ik heel graag iets voor terug.”

Contact opnemen met het infopunt kan via 06 - 12 83 56 78 of via WijVaals: 043 - 308 85 83.