Stef Kohnen
Portretten

Stef Kohnen

Altijd met een personal touch

​Passie voor schoenen

De Völser is no-nonsense. Om hier als ondernemer succes te hebben moet je knallen. Alleen wie kwaliteit levert overleeft. Ik woon al 48 jaar in deze gemeente, mijn hele leven. Inmiddels heb ik drie schoenenzaken. Twee in Vaals en één in Simpelveld. Ik heb een passie voor schoenen. Na mijn opleiding tot orthopedisch schoenmaker ben ik vrij snel met mijn eigen zaak begonnen. Schoenen en mode hebben me altijd al geïnteresseerd.

  • Stef Kohnen
    Stef Kohnen
  • Stef Kohnen.
    Stef Kohnen.

Vaals is aparte gemeente

Het is hier anders. Kijk naar de architectuur. Je ziet op de Maastrichterlaan allerlei stijlen. Het voelt stads, maar is ook een dorp. Ook landschappelijk laat het zich niet met de rest van Nederland vergelijken. Misschien is dat ook de reden dat mijn Oostenrijkse vrouw zich hier zo op haar gemak voelt. Ze is in deze gemeenschap goed geaard.
Zaken als persoonlijke aandacht, service en kwaliteit zijn in Vaals een noodzakelijke overlevingsstrategie. Je kunt hier geen “prul” verkopen. Bovendien moet je als middenstander altijd de concurrentie aan kunnen met Duitsland en België. Dat heeft als voordeel dat het je scherp houdt.