Stan Beurskens
Portretten

Stan Beurskens

Eigenaar wijndomein St. Martinus

Kosmopoliet met gevoel voor zijn Heimat

Als geboren en getogen Vijlenaar voel ik me vooral een Europeaan. Dit is immers de poort naar Europa. Je proeft de Europese invloed hier letterlijk. In twee uur ben ik vanuit hier in de Champagnestreek en de Rheingau. Hoewel ik voor mijn vak als oenoloog over de hele wereld ben uitgezworven en lang in Zuid-Afrika, Chili en Duitsland heb gewerkt en gestudeerd, blijf ik trouw aan mijn roots. Ik ben, zoals de Duitser dat zo mooi noemt, weltoffen.
De regio ademt onmiskenbaar een Europese cultuur. Aken, Maastricht en Luik liggen op een steenworp afstand. In de gemeente Vaals voel je die culturele melange.

  • Stan Beurskens
    Stan Beurskens
  • Stan Beurskens.
    Stan Beurskens.

Streven om beter te worden

In mijn werk leg ik de lat hoog. Ik geloof in uitdagingen en constante vernieuwing. Altijd met het streven om beter te worden. Uit alle delen van de wereld heb ik iets meegenomen dat op een aparte manier in dit bedrijf samenvloeit. De uitdaging om op deze locatie perfecte wijnen te maken is groter dan in Chili waar de weersomstandigheden nagenoeg perfect zijn.
De blijvende inzet heeft inmiddels wel zijn vruchten afgeworpen. Onze wijnen worden ook door de kenners als heel bijzonder erkend. Ze hebben complexiteit en diepgang. Het zijn wijnen met een eigen stijl. Ik durf anders te zijn. Deze wijnen zijn gemaakt uit een diepe overtuiging. Ik geloof dat je dat proeft. Het draait bij ons niet om meer, maar om beter. We lopen daarom ook helemaal in de pas van Cittaslow. Vijlen én de wereld samen in één glas.