Stefanie Kriescher
Portretten

Stefanie Kriescher

Jonge ondernemer

Over meten, weten en Vaals

Ik werd Bachelor in Heerlen, Master in Eindhoven en Doctor in Aken. Voor mijn werk in de meet- en regeltechniek is Vaals niet bepaald het centrum. Maar ik voel me hier wel thuis. Ik ben geboren in Holset en daar woon ik samen met mijn man, vier paarden en onze Jack Russel nog steeds. De natuur, het bos en de rust vormen wellicht de tegenpool van mijn werk. Ik heb dat contrast denk ik wel nodig.

Ons bedrijf ZUMOLab, dat ik samen met Christian Moritz heb, richt zich sterk op de Duitse markt. Natuurlijk willen we groeien en winst maken, maar niet tegen elke prijs. Er hoort in mijn beleving een goede balans te zijn tussen werk en leven. ‘Lieber Feste feiern, als feste arbeiten’, op de een of andere manier geloof ik hierin. En juist daarom voel ik me thuis in Vaals.

Stefanie Kriescher
Stefanie Kriescher

The best of both worlds

Medewerker/ stagiair Tom Fergusson: "Drie jaar ben ik hier inmiddels als expat uit Australië. Ik kwam, samen met mijn vriendin, om Duits te leren. Ik studeer in Aken om ooit aerospace-engineer te worden. Volgend jaar hoop ik af te studeren.
We wonen aan de Maastrichterlaan. We vinden het mooi hier. De mensen zijn aardig. Ook apart dat je snel van de natuur in de stad bent. Vaals is the best of both worlds. Het is een soort symbiose tussen stad en land.
Zo nu en dan gaan we met vrienden wel eens een glas drinken in café de Fockink. Dat is een mooie zaak en voor ons, eerlijk gezegd, ook een grappige naam qua uitspraak.”