Stimuleringsregelingen gemeente Vaals: Een goed plan is geld waard!

Heeft u een idee dat andere (groepen) inwoners letterlijk of figuurlijk beweging brengt? Een activiteit die anderen stimuleert tot bv. elkaar ontmoeten, elkaar helpen of die zorgt dat inwoners langer zelfstandig kunnen leven en wonen? Stuur dan uw plan naar de gemeente! Een goed plan is namelijk geld waard!


De Stimuleringsregeling Kom in Beweging en Stimuleringsregeling Maatschappelijke Initiatieven van de gemeente Vaals bieden financiële mogelijkheden om uw plan werkelijkheid te laten worden.

  • De Stimuleringsregeling Kom in Beweging is bedoeld als een eenmalige startsubsidie om uw initiatief of activiteit met een aanzienlijke bijdrage goed van de grond te laten komen.
  • De Stimuleringsregeling Maatschappelijke Initiatieven is bedoeld om uw initiatief of activiteit een financieel steuntje in de rug te geven voor maximaal drie jaar.

Kortom: de gemeente ondersteunt goede ideeën. Uw goede plan is geld waard!

Aanvragen kunnen ingediend worden door groepen inwoners, stichtingen of verenigingen.

Meer informatie

Bij elke regeling zit een overzichtelijk aanvraagformulier, waar u aan de hand van een aantal duidelijke onderdelen gemakkelijk uw concrete activiteit of initiatief kunt beschrijven.

Wilt u eerst eens van gedachten wisselen over uw idee of plan? Dat kan! Neem dan contact op Marjolein Wassenberg, 043 306 85 54 of m.wassenberg@vaals.nl


Voorbeelden

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland afdeling Zuid-Zuid Limburg heeft de eerste aanvraag al succesvol ingediend. Zij hebben een startsubsidie ontvangen vanuit de Stimuleringsregeling Kom in Beweging voor het Alzheimercafé Vaals, een plek voor informatie en ontmoeting voor mensen met dementie, hun partners en familie en professionals.


JOP (Jongeren Ontmoetingsplek)

In 2016-2017 heeft een groep jongeren gebruik gemaakt van een stimuleringsregeling van de gemeente Vaals voor het opknappen van de JOP, een ontmoetingsplek voor jongeren. De gemeente heeft de kosten van het materiaal voor haar rekening genomen waarmee de jongeren vervolgens zelf aan de slag zijn gegaan.

Maatschappelijke initiatieven poster