Weekmarkt Vaals

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de weekmarkt in Vaals enige tijd vervangen door dagelijkse standplaatsen. Nu de maatregelen versoepeld worden, vindt ook de weekmarkt weer plaats.


Zoals gebruikelijk vindt de weekmarkt plaats rondom het gemeentehuis. Om meer ruimte te creƫren voor brede gangpaden, staan er ook een aantal marktkramen op het Prins Willem Alexanderplein. Dit zijn de marktkramen die normaal gesproken op het middengedeelte van het Von Clermontplein staan.

Maatregelen

Anders dan normaal worden er maatregelen genomen zodat iedereen de anderhalve meter afstand kan houden. Dit houdt in dat marktbezoekers een looproute moeten volgen, om de bezoekersstromen te kunnen scheiden. Via pijlen op de grond zal de looprichting duidelijk worden aangegeven. Er worden toezichthouders ingezet die bezoekers helpen om deze looproute te volgen en om de afstand van 1,5 meter tot elkaar te houden.

Verantwoordelijkheid

Hierbij doen we een groot beroep op de verantwoordelijkheid van alle marktbezoekers: houd u aan de looproutes en volg de aanwijzingen van de toezichthouders op. Het slagen van de weekmarkt hangt volledig af van het gedrag van de bezoekers. Worden de regels niet nageleefd, dan kan dat betekenen dat de weekmarkt weer moet stoppen.

Laten we er samen voor zorgen dat de weekmarkt op een goede, veilige en verstandige manier gecontinueerd kan worden.

Meer Dienstverlening gemeente Vaals tijdens coronamaatregelen