Wethouder Erika Jaegers reikt wandeldiploma’s en medailles uit aan peuters en kleuters

In Vaals hebben deze week 300 deelnemers meegedaan aan de Peuter- en Kleuter4Daagse 2024.

Geplaatst op donderdag 13 juni 2024

Jaarlijks organiseren we in Vaals, in samenwerking met de gemeente Vaals, GGD Zuid-Limburg, JOGG Zuid-Limburg, kinderopvang Human Kind, Jaarlijks organiseren we in Vaals, in samenwerking met de gemeente Vaals, GGD Zuid-Limburg, JOGG Zuid-Limburg, kinderopvang Human Kind, peuteropvang Ukkepuk en peuteropvang Olleke Bolleke, basisscholen de Robbedoes, de Kleine Wereld, Op de Top en de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) de Peuter- en Kleuter4Daagse., basisscholen de Robbedoes, de Kleine Wereld, Op de Top en de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) de Peuter- en Kleuter4Daagse. Het hoofddoel hiervan is om samen plezier te beleven aan beweging in de buitenlucht.

Alle peuters en kleuters op de kinderopvang, peuteropvang en/of basisschool (groep 1 en 2) in Vaals en Vijlen werden samen met hun begeleiders, uitgedaagd om gedurende 4 dagen in één week elke dag naar buiten te gaan voor een wandeling van minimaal 15 minuten. De kinderen krijgen het goede voorbeeld en leren op jonge leeftijd hoe wandelen in hun dagelijkse ritme past. In Vaals hebben deze week 300 deelnemers meegedaan aan de Peuter- en Kleuter4Daagse 2024.

De week werd feestelijk afgesloten met een wandeldiploma en een medaille voor de kinderen. Deze werden uitgereikt door wethouder Erika Jaegers.

Wethouder Erika Jaegers: ‘In de Week van de Gezonde Jeugd, van 10 juni t/m 15 juni, wordt in het hele land de Peuter- en Kleuter4Daagse georganiseerd. Hiermee ervaren duizenden peuters en kleuters in heel Nederland hoe fijn het is om samen te wandelen. Voldoende beweging is niet alleen belangrijk om een gezond gewicht te houden, maar vooral ook voor de brede ontwikkeling van het kind. Met de JOGG-aanpak maken we in gemeenten de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. Daarnaast laat de Peuter- en Kleuter4Daagse de kracht zien van de samenwerking tussen kind partners in Vaals. Fantastisch om te zien dat er in Vaals en Vijlen 300 deelnemers waren aan de Peuter- en Kleuter4Daagse 2024. Met trots heb ik de wandeldiploma’s en medailles mogen uitreiken aan de peuters en kleuters.’