Gemeentelijke onderscheiding voor Rob Pelzer

Zaterdag 25 mei, tijdens de familiedag van Vaalser Turn Vrienden (VTV), mocht wethouder Erika Jaegers samen met wethouder Alain Hamaekers een gemeentelijke onderscheiding in zilver uitreiken aan Rob Pelzer.

Geplaatst op woensdag 29 mei 2024

Wethouder Erika Jaegers sprak de decorandus toe en nam het aanwezige publiek mee in de carrière van Rob bij VTV.


“Een verenigingsman pur sang, al meer dan 50 jaar lid van VTV. Als trainer heeft hij de afgelopen 30 jaar, 450 Vaalser turn(st)ers lesgegeven. Een heuse kartrekker. Niet alleen op sportief vlak maar ook als het gaat om activiteiten zoals uitstapjes, lentefeesten, zomerkampen en demonstraties. Ook tijdens corona wist Rob het mogelijk te maken om leuke lessen te verzorgen in de buitenlucht, zodat er toch werd gesport en onderlinge contacten in stand konden worden gehouden. In 2000 werd hij lid van de technische commissie en schreef hij een beleidsplan om zijn wens voor VTV te realiseren en het lukte, mede daardoor, om het ledenaantal te verdubbelen. Hij trad toe tot het bestuur en werd secretaris. Rob is niet alleen behendig op de turnmat, maar ook in de digitale wereld. Hij hielp de club op weg naar de digitale snelweg en zorgde voor een website, een ledenadministratie en flitsende powerpointpresentaties. In 2020 trok hij zich terug uit het bestuur, maar zeer zeker niet uit de club. Samen met zijn vrouw Angelique en dochters Iris en Gwen is dit VTV-gezin haast niet meer weg te denken bij VTV. Het is dan ook een eer voor het College van B&W om Rob Pelzer te onderscheiden met de gemeentelijke onderscheiding in zilver van de Gemeente Vaals. Van harte gefeliciteerd.”