Het Drielandenfeest: de Euregio viert samen feest in Herzogenrath

Op 25 mei is de Ferdinand-Schmetz-Platz in Herzogenrath de plek voor iedereen die betrokken is bij Euregionale grensoverschrijdende samenwerking.

Geplaatst op woensdag 8 mei 2024

Spelletjes, een Euregionaal culinair aanbod, een gevarieerd podiumprogramma: het Drielandenfestival viert onze Euregio!

Laten we de Euregio vieren!

Het Drielandenfestival op 25 mei 2024, viert Euregionale grensoverschrijdende samenwerking. Het zet de organisaties op de voorgrond om ze zichtbaar te maken voor de inwoners van onze Drielandenregio. Want achter de schermen werken mensen en (overheids)diensten samen om de inwoners van onze Euregio in staat te stellen grenzeloos te leven.

Na een succesvol eerste editie van het evenement in Vaals in 2022 en een tweede in 2023 in Plombières/Bleyberg, hebben de organisatoren van het festival - de Werkgroep Grensregio Charlemagne, die bestaat uit de StädteRegion Aachen, de stad Aachen, Ostbelgien, Parkstad Limburg en de gemeenten Heerlen en Vaals - in de gemeente Herzogenrath een partner gevonden die net zo gepassioneerd is over grensoverschrijdend werken.

Op 25 mei 2024, van 13.00 tot 18.00 uur, kun je op de Ferdinand-Schmetz-Platz in Herzogenrath kennismaken met een hele reeks belanghebbenden bij grensoverschrijdende samenwerking: geniet van heerlijke friet, terwijl je luistert de muzikale acts. Kom meer te weten over toeristische mogelijkheden in de Euregio, maar ook over andere onderwerpen zoals onderwijs en het leren van de talen van de buurlanden, grensoverschrijdende veiligheid, cultureel aanbod uit de buurregio's, financiering van Euregionale projecten en nog veel meer!

Terwijl de volwassenen genieten van het podiumprogramma of het culinaire aanbod, kunnen de kinderen zich vermaken op het springkussen of Spiderman worden in de schminkhoek.