ANWB AutoMaatje bezoekt taalcafé

Woensdag 27 maart bracht het ANWB AutoMaatje een bezoek aan het taalcafé in Vaals. Het was een waardevolle gelegenheid voor de deelnemers van het taalcafé om kennis te maken met de verschillende diensten die door de gemeente worden aangeboden.

Geplaatst op donderdag 4 april 2024

Vrijwilliger Walter en medewerker Diana hebben op een heldere en duidelijke manier uitgelegd wat ANWB AutoMaatje precies inhoudt. Voor veel deelnemers van het taalcafé zijn flyers en bewonersbrieven vaak te ingewikkeld, waardoor ze niet goed begrepen worden. Dankzij deze gelegenheid krijgen zij een beter inzicht in de diverse diensten die binnen de gemeente beschikbaar zijn.

ANWB AutoMaatje koppelt vrijwillige chauffeurs aan minder mobiele inwoners in onze gemeente die bijvoorbeeld naar de huisarts willen, naar de kapper of supermarkt of gezellig op familiebezoek. Het is ook mogelijk om het ziekenhuis in bijvoorbeeld Heerlen te bezoeken. De bijeenkomst was zeer informatief, met voldoende interactie. Deelnemers stelden interessante vragen, waaronder of er ook chauffeurs beschikbaar zijn die Engels of Duits spreken, wat gunstig zou zijn voor de deelnemers van het taalcafé. Bij het maken van een afspraak kun je aangeven dat je een Engelssprekende of Duitssprekende chauffeur wenst, de planner zal vervolgens dan de geschikte chauffeur selecteren.

Ook werd gevraagd of er een limiet is aan het aantal afspraken per week. Er is geen limiet, dus je kunt zo vaak afspraken maken als nodig.

Bij kortere ritten zal de chauffeur vaak wachten tot de persoon klaar is met de afspraak. Als een afspraak of bezoek langer dan een uur duurt, wordt er eerst gekeken of de chauffeur in staat is om te blijven wachten. Als dit niet mogelijk is, keert de chauffeur terug naar huis en komt een andere chauffeur de persoon ophalen.