Gezond Leven Estafette in Vaals van start

Op donderdag 22 februari vond de netwerkbijeenkomst Gezond Leven in Vaals plaats. Ruim 50 netwerkpartners die actief zijn in de gemeente Vaals werkten samen aan gezondheid en gelijke kansen.

Geplaatst op donderdag 21 maart 2024

Sevagram deed de aftrap van de Gezond Leven Estafette in Vaals en gaf de aanwezigen een kijkje in de ouderenzorg. Bij het gastvrije zorgcentrum Langedael benadrukten verschillende sprekers het belang van een sterke samenwerking tussen organisaties, scholen, verenigingen, vrijwilligers, burgers en mantelzorgers om de gezondheid en het welzijn van mensen te bevorderen en preventie te stimuleren.

Samen dingen doen, omdat we samen de samenleving zijn. Dat begint bij de jeugd en daarom wil ik het stokje geven aan een partner in Vaals waar het jonge kind centraal staat’ vertelt Esther Jelsma van team activiteitenbegeleiding Langedael. Met enthousiasme gaf Esther hetestafettestokje door aan Helmy Bijster van Peuterspeelzaalwerk Spelentère.

Wethouder Erika Jaegers: ‘Het verheugt mij dat we een Gezond Leven Estafette in Vaals zijn gestart, dat zegt iets over de betrokkenheid van de verschillende partners. Bovendien zit het vertrekpunt dichtbij de mensen, vanuit de praktijk maken we de aansluiting met beleid. We kijken terug op een inspirerende avond, waarin waardevolle ervaringen en ideeën over de ouderenzorg zijn gedeeld. Tevens kijken we vooruit om kansen voor een gezond leven van inwoners in de gemeente Vaals samen te vergroten. De frisse ideeën en energie van onze partners en inwoners bij het ontwikkelen en uitvoeren van initiatieven binnen de gemeenschap zijn van onschatbare waarde!’