Energieklusser bezoekt de woning van Carla en Imre Fajta

Op dinsdag 19 maart bracht Samuel, de energieklusser van het bedrijf SoBolt, een bezoek aan de woning van Carla en Imre Fajta.

Geplaatst op donderdag 21 maart 2024

Binnen in de woning van Carla en Imre Fajta werd duidelijk dat de bewoners al enkele energiebesparende maatregelen hadden genomen, zoals het gebruik van spaarlampen en radiatorfolie. Deze eenvoudige en effectieve aanpassingen helpen bij het verminderen van het energieverbruik en het verlagen van de energierekening.

Carla Fajta: ‘De gemeente treft verschillende maatregelen en heeft een actieve rol in het stimuleren van energiebesparing. We hebben eerder al een keer tegoedbonnen ontvangen, daar hebben we spaarlampen voor gekocht. Van de gemeente ontvingen we een brief dat wij in aanmerking kwamen voor een bezoek van de energieklusser. Van deze mogelijkheid hebben we gebruik gemaakt want we waren benieuwd hoe we ons laag energieverbruik nog verder kunnen verminderen. Het bezoek van de energieklusser Samuel is héél fijn en leerzaam en is ook nog gratis! Ik wil de inwoners in Vaals, die ook deze brief van het energieklus team hebben ontvangen, oproepen om van deze actie gebruik te maken.’

Bezoek energieklusser

Energieklusser Samuel: ‘Dit is een woning waar de bewoners zich bewust zijn van hun energieverbruik. Bij aankomst viel meteen op dat ze radiatorfolie en LED-lampen gebruiken, wat een positieve indicatie was van de energiebewuste houding van Carla en Imre. Tijdens het gesprek met de bewoners werd duidelijk dat ze nieuwsgierig waren naar verdere mogelijkheden om hun woning nog energiezuiniger te maken. Ik heb extra isolatiemateriaal aan de muren toegevoegd waardoor het warmteverlies verminderd wordt en een waterbesparende douchekop geïnstalleerd. We hebben ook gesproken over huishoudelijke apparaten, zoals het vervangen van een koelkast die ouder is dan tien jaar. Dit bezoek heeft geholpen om kennis te delen en samen te werken om verdere stappen te ondernemen om de woning nog energiezuiniger te maken. Carla en Imre dienen als een inspirerend voorbeeld voor anderen. Door hun inzet voor energiezuinigheid laten ze zien dat kleine veranderingen in levensstijl en huisvesting een grote impact hebben op het milieu en de toekomst van onze planeet.’

Komt Samuel binnenkort ook bij jou langs?

Heb jij ook een brief ontvangen over het energieklusteam? Maak nu een afspraak, en Samuel staat voor je klaar. Op elke dinsdag en woensdag is hij beschikbaar in Vaals. Een afspraak maken is eenvoudig via www.energieklus.nl/vaals. Liever telefonisch een afspraak maken? Bel of stuur een bericht naar Sobolt Energieklus via 010 - 8995 510.