Werkzaamheden speelgelegenheid Selzerbeeklaan

Een speeltoestel op de speelgelegenheid bij de rotonde Selzerbeeklaan is tijdelijk afgezet.

Geplaatst op maandag 11 maart 2024

Momenteel is het toestel afgesloten met bouwhekken.

De afzetting is het gevolg van werkzaamheden, uitgevoerd door aannemer Spie in opdracht van Delta. Tijdens deze werkzaamheden is bentoniet, een natuurlijk materiaal, naar boven gekomen. Bentoniet wordt hard wanneer het uitdroogt, wat mogelijk gevaar kan opleveren voor kinderen die het speeltoestel gebruiken.

We willen benadrukken dat de aanwezigheid van bentoniet op zichzelf niet schadelijk is, maar we willen het risico op mogelijke verwondingen voorkomen. Daarom is in overleg met de Regionale Uitvoeringsdienst besloten dat de bentoniet onder het speeltoestel volledig verwijderd moet worden. Vervolgens zal nieuw gecertificeerd valzand worden aangebracht voor de veiligheid van de kinderen.

De werkzaamheden zullen komende week worden uitgevoerd (week 11) door Delta/Spie. Na afronding van de werkzaamheden zal een inspectie worden uitgevoerd door Speel Top Veilig voordat het speeltoestel weer toegankelijk wordt.