Cultuurfonds Vaals overhandigt de Zarenswies-kalender 2024 aan alle scholen van de heuvellandgemeenten

Het Cultuurfonds Vaals heeft met veel enthousiasme de Zarenswies-kalender 2024 gepresenteerd aan alle scholen in de heuvellandgemeenten.

Geplaatst op vrijdag 1 maart 2024

Uitreiking Zarenswies-kalenderDeze kalender, ontwikkeld door Veldekekring (Jo Kern) "Um Mamelis", sluit aan bij de doelstellingen van de Stichting Cultuurfonds (Hans Prevoo), die zich richt op het stimuleren van initiatieven op het gebied van cultuurontwikkeling, educatie en identiteitsversterking.

Afgelopen maandag werd de Zarenswies-kalender overhandigd aan Rachel Peters, directeur van De Kleine Wereld in Vaals en Op De Top in Vijlen, en aan Marieke Gulpers, directeur van OBS de Robbedoes in Vaals. De scholen hebben een exemplaar ontvangen voor elk van hun groepslokalen.

De Zarenswies-kalender biedt een speelse en natuurlijke manier om het gebruik van dialecten te stimuleren binnen de kinderopvang, peuterspeelzalen en regulier basisonderwijs. Door middel van (voor)lezen, luisteren, spreken en zelfs zingen kunnen leerkrachten en kinderen kennismaken met dialect of hun bestaande kennis ervan versterken. De kalender bevat daarvoor waardevol ondersteunend materiaal.

Op de foto van links naar rechts: Jo Kern, Rachel Peters, Hans Prevoo en Marieke Gulpers.