Blauw Sjuut meert aan in Vaals

Équipe Olympic Vols. Met dit thema werd de Blauw Sjuut donderdag 8 februari ontvangen in Vaals.

Geplaatst op vrijdag 9 februari 2024

Blauw Sjuut 2024Vanaf de grens begeleidde CV de Grensülle de Blauw Sjuut weer traditiegetrouw naar het von Clermontplein, waar de Sjuut aanmeerde bij het gemeentehuis. Opgewacht door verklede carnavalisten en het voltallige college werd de Sjuut welkom geheten door burgemeester Harry Leunessen. Daarna nam het bonte gezelschap met aanhang plaats in de raadzaal. De raadzaal wordt voor deze gelegenheid altijd omgetoverd tot een feestelijke carnavaleske raadzaal, waar het traditionele “gesteggel” onder de plaatselijke autoriteiten haar hoogtepunt bereikt.

Burgemeester “Wielhem-Alexander”, vuurzitsender van ’t VOC, zijn charmante sjirmvrauw ’t Maxiem, d’r chef d’equipe, der bademeester en de zeemeerminnen van het college, heten de Sjuutemannen welkom. Nadat de Olympische klanken door de raadzaal geklonken hebben, vat burgemeester Harry Leunessen de koe meteen bij de horens en “complimenteert” Heerlen met een Olympisch zwembad in de Laanderstraat. Een zwembad van Olympisch formaat, gebouwd in een voormalige kerk. Om te kunnen bewijzen dat de Sjuutemannen ook zwemvaardig genoeg krijgen ze zwemles van d’r bademeester wethouder Kompier.

Let the games begin

Ketelbinkie en drie matrozen gaan hun proeve van bekwaamheid aan de aanwezige tonen, terwijl Jo Kern en Hans Geerkens het “Fliegerlied” inzetten om de Sjuutemannen een hart onder de riem te steken. Maar zijn die kunstjes een Olympische Medaille waard? Het Équipe Olympic Vols stemt positief en het is de eer aan John Bertram als chef d’equipe en zijn charmante zeemeerminnen, de wethouders Verbeek en Jaegers om het viertal te huldigen met een medaille en zwemdiploma.

Hiermee is hun deelname aan de botenparade op de Seine in de zomer 2024 verzekerd. Jertsje Bulles helpt de heren in haar Rotes Gummiboot en samen zingen ze “Ein Knalrotes Gummieboot”.

Het Creatieve breigroepje heeft ook niet stilgezeten en sponsort voor alle bemanningsleden van de Blauw Sjuut een gebreide zwembroek zodat Parijs zeker weet dat Vaals haar stempel drukt.

D’r Moelemeëker Marc Badjou weet de Vaalsenaren weer snel met beide benen op de grond te zetten. Als tegenprestatie voor de ontvangst, trakteren de Sjuutemannen de aanwezigen op een prachtige buut. Na het overhandigen van de cadeaus worden er nog twee mooie liedjes uit Vaals en Vijlen ten gehore gebracht en verplaatst het gezelschap zich naar de Kopermolen waar het carnavaleske programma met inwoners en gasten wordt voortgezet.