Wethouders en (jeugd)hoogheden van de Grensülle Vols lazen voor aan kinderen in Vaals

Donderdag 25 januari deden basisscholen De Kleine Wereld en OBS De Robbedoes uit Vaals mee aan het Nationale Voorleesontbijt 2024.

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2024

De Nationale Voorleesdagen is een initiatief van de Stichting Lezen, die het lezen wil bevorderen en tevens een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van het leesklimaat en de leescultuur. Wethouders Erika Jaegers, Jean-Paul Kompier en Juliette Verbeek zijn ingegaan op de uitnodiging van de scholen en hebben tijdens het ontbijt in verschillende klassen voorgelezen.

Met het voorlezen uit het prentenboek van het jaar ‘Help! Een verrassing’ trapten de wethouders de Nationale Voorleesdagen af. Op deze donderdagochtend lazen ook Kinderprins Bing I, Prinses Emma met hofnar Finn en Prins Antoon I met hofnar Alexandra, van carnavalsvereniging De Grensülle Vols, en de leerkrachten in de groepen voor aan de kinderen.

Wethouder Erika Jaegers: ‘Voorlezen gaat voor! Niets is zo leuk als voorgelezen worden. Met plezier heb ik een verhaal verteld voor leerlingen van groep 5 en voor kinderen bij het kinderdagverblijf. Zelf lees ik graag voor en ik ben er om het leesplezier te bevorderen. Het is ook belangrijk. Voorlezen heeft namelijk heel wat voordelen, zoals een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip. Bovendien ontwikkelen kinderen naast hun taalgevoel ook een beter inlevingsvermogen en het prikkelt de fantasie.’

De Nationale Voorleesdagen 2024

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 24 januari tot en met 3 februari 2024. Tijdens deze dagen draait het om voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Door het hele land lezen bekende en onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters bij bibliotheken, basisscholen en kinderdagverblijven.