Ruilwinkel Vaals start project om oude laptops nieuw leven te geven en medemensen gratis te helpen

In de Ruilwinkel Vaals start op woensdag 6 december a.s. het laptopproject. Elke eerste woensdag van de maand is de winkel een ‘hub van circulaire laptops’, dankzij de inzet van Jan Arnts uit Lemiers

Geplaatst op dinsdag 21 november 2023

Laptopproject Ruilwinkel overhandiging laptop aan Jan ArntsIn de Ruilwinkel Vaals start op woensdag 6 december a.s. het laptopproject. Elke eerste woensdag van de maand is de winkel een ‘hub van circulaire laptops’, dankzij de inzet van Jan Arnts uit Lemiers. Jan, een tech-enthousiasteling met een groot hart, is tussen 12.00 uur en 14.00 uur in de Ruilwinkel aan de Kerkstraat aanwezig, om gebruikte laptops nieuw leven in te blazen. Zijn passie voor het repareren van apparaten maakt van verouderde laptops moderne werkpaarden. En het mooiste van alles? Jan schenkt deze laptops kosteloos aan mensen die ze hard nodig hebben, maar zich geen nieuwe kunnen veroorloven.

Jan Arnts: ‘Ik geef gebruikte laptops een tweede leven en recycle onderdelen. Met deze hobby help ik mensen die een laptop nodig hebben, maar deze niet kunnen betalen. Tevens probeer ik een rem te zetten op de weggooi cultuur.’

Liane Voncken, coördinator Ruilwinkel Vaals, spreekt haar diepe waardering uit voor Jan. ‘Zijn inzet is niet alleen van onschatbare waarde voor de Ruilwinkel, maar ook een uitnodiging voor anderen om onze winkel te ontdekken. Hergebruik en ruil: kleine stappen voor spullen, grote sprongen voor een betere wereld.’

Jan's vrijwilligerswerk is afhankelijk van de gulle gevers

In de afgelopen twee jaar heeft Jan al meer dan 100 laptops nieuw leven ingeblazen, waardoor hij bij vele gezichten een glimlach heeft getoverd. Zijn inzet is niet alleen technisch bewonderenswaardig, maar ook een hartverwarmende bijdrage aan de gemeenschap. Laten we samen het verschil maken door onze oude laptops een tweede kans te geven en Jan's missie te ondersteunen. Mensen worden opgeroepen om hun oude laptops te doneren. Oude laptops kunnen worden afgeleverd bij de Ruilwinkel Vaals. Of u neemt contact op met Jan om een afspraak te maken over het ophalen of brengen van de oude laptops. Jan verwijdert ter plaatse de harde schijf zodat geen gegevens meer op de laptop staan.

Circulair laptopproject

Elke eerste woensdag van de maand van 12.00 uur tot 14.00 uur in de Ruilwinkel in Vaals (Kerkstraat 46).

Info: Jan Arnts, j.arnts@home.nl of telefoonnummer 06 - 53 84 00 77

Op de foto: Liane Voncken, coördinator Ruilwinkel Vaals, geeft een gedoneerde oude laptop aan Jan Arnts.