De Drielandenlappendeken

Wil jij ook zo'n unieke deken in handen krijgen? Kom dan op 26 november naar de Kopermolen!

Geplaatst op vrijdag 17 november 2023

In mei van dit jaar lanceerde de Creatieve Vrouwengroep Vaals een prachtig initiatief: het creƫren van de grootste 'Drielandenlappendeken' samen met de inwoners van de gemeente Vaals. Iedereen kon een lapje van 20x20 cm haken of breien. Met 54 van deze lapjes zouden we een deken van 120x180 cm maken.

Het doel: mensen samenbrengen, contact laten leggen en ervaringen delen. Het was een gelegenheid om samen bezig te zijn en verbinding te vinden.

Dit initiatief bleek een enorm succes te zijn, niet alleen onder de jeugd van de basisschool, maar ook onder onze 90-jarige inwoners van Vaals en ver daarbuiten. We ontvingen niet alleen lapjes en dekens uit Vaals en omstreken, maar ook uit alle hoeken van Nederland, Duitsland en Belgiƫ.

Alle lapjes zijn inmiddels ingeleverd en alle dekens zijn gereed.

Gedurende een periode van zes maanden ontvingen we maar liefst 6800 lapjes. Meer dan 125 deelnemers leverden de prachtigste creaties aan. De enthousiaste respons was overweldigend. Het was een flinke klus om alle lapjes aan elkaar te naaien, maar het eindresultaat mag er absoluut zijn: 100 dekens van 180x120 cm en nog eens 40 dekens in een kleiner formaat. Iedereen heeft fantastisch samengewerkt, zocht verbinding en bracht vele gezellige uurtjes met elkaar door.

Voel de warmte en liefde waarmee deze prachtige dekens zijn gemaakt!

Wil jij ook zo'n unieke deken in handen krijgen? Kom dan op 26 november naar de Kopermolen! De verkoop begint om 13:30 uur, met een muzikaal intermezzo van Piet Meesters en veilingmeester Jack Vinders die de meest unieke exemplaren veilt vanaf 14:30 uur!

De opbrengst wordt verdeeld onder de jeugdafdeling van voetbalclub Rood-Groen LVC '01 en de Stichting Muziekopleidingen (jeugd) van Vaals.