Tweede speer onthulling verwijst naar het verleden in Vaals

Bij de Lodge aan de Epenerbaan in Vaals is vrijdag 6 oktober de tweede speer onthuld.

Geplaatst op vrijdag 6 oktober 2023

Onthulling speerDe speer maakt deel uit van de Archeo Route, die dwars door Limburg loopt. Met de Archeo Route Limburg worden de verhalen achter de geschiedenis en archeologische vindplaatsen in Limburg beter zichtbaar. Iedere vindplaats heeft zijn eigen verhaal dat via de Archeo Route-app beschikbaar is. Via een spelelement worden bezoekers naar de archeologische vindplaats geleid, waar de speer als landmark de fysieke locatie markeert. Op die locatie wordt via augmented reality het archeologische verhaal verteld.

Wethouder Jean-Paul Kompier: “De onthulling van de speer is een volgende stap om het verleden van Vaals verder op de kaart te zetten. Zo vertelt de eerste speer bij het Gemeentehuis in Vaals een verhaal over de munt van Von Clermont. De tweede speer vertelt het verhaal over het gevonden melktandje.”

De onthulling gebeurde in aanwezigheid van wethouder Jean-Paul Kompier van Gemeente Vaals, het bestuur van de Heemkunde St.Tolbert en Acheo Route Limburg.

Kijk voor meer informatie over de Archeo Route Limburg en een overzicht van alle locaties op www.archeoroutelimburg.nl